Projecten

Projecten - uitvoeringen - lezingen

Op 27 januari 2019 om 10.30 uur zal ‘de Da Vinci Principes’ uitgevoerd worden in het Cenakel in Tilburg.

Op 28 oktober 2018 heeft het Oisterwijks Kamerkoor o.l.v. Peter van Aerts mijn compositie ‘Niets Tweemaal’ naar het gelijknamige gedicht van Wisława Szymborksa voor de eerste keer uitgevoerd in de kapel van Mariëngaarde in Tilburg.

In november 2017 en juni 2018 heeft het Collegium Vocale Eindhoven o.l.v. Ruud Huijbregts mijn compositie voor koor Via Lucis uitgevoerd in het Van Abbe Museum en in de Grote Kerk in Den Bosch. Deze uitvoering is te beluisteren via de link: composities - koor.

Op 3 en 4 maart 2018 heeft Capella ad Fluvium o.l.v. Peter-Paul van Beekum mijn Via Lucis uitgevoerd.

Op 18 februari 2018 heeft ensemble Vijf mijn compositie Kwintessens in première gebracht in de Lievekamp in Oss. Een opname van dit stuk is te beluisteren via de link: composities - kamermuziek.

Op 28 oktober 2017 vond tijdens het jubileumconcert van OKK in Tiliander in Oisterwijk de première plaats van het Oude Poolse lied Z tamtej strony jeziora.

Op 19 maart 2017 werden in het kader van de Wereld Verteldag in alle centra van het Lectorium Rosicrucianum verhalen verteld. Het thema was dat jaar ‘Transformatie’. Ad heeft muziek gecomponeerd bij het verhaal over de boomstamman. Daaruit is de Kindersuite ontstaan en kunt u beluisteren bij accordeon-solo.

Sinds 2016 geeft Ad ook lezingen. De lezingen hebben vooral betrekking op alles wat met Renaissance te maken heeft. Jeroen Bosch hoort daar natuurlijk ook bij. Op 25 oktober 2016 heeft hij een lezing over Bosch gegeven in Beek en Donk. Het interview van de lokale omroep, kort voor de lezing, kunt u hieronder beluisteren.

Op 24 januari 2016 is in het Cenakel in Tilburg in het kader van het Jeroen Boschjaar ‘De 7 Hoofdzonden’ in première gebracht, een compositie naar het gelijknamige schilderij van Bosch, voor koor, strijkkwartet en bayan. De muziek is zeer enthousiast ontvangen. Een live-opname van deze muziek is te beluisteren door te klikken op ‘composities’ - ‘koor

Op 29 november 2015 heeft het Amstelveens Senioren Kamerorkest het werk Retour de Troubadour in première gebracht.

Eind juli 2015 zijn Hommage à la Bretagne voor Symfonieorkest, koor en bas-bariton en de liederen La Feuille en Puisqu’ici bas toute âme in première gegaan in Bretagne tijdens de concertreis naar Vitré van het consortium musicum divertimento, het CMD. De première van met name Hommage à la Bretagne, gezongen door Ton de Kort en het CMD o.l.v. Paul van Gulick is jubelend ontvangen.

Op 8 en 9 november 2014 is speciaal voor het project “Van Brabantse Bodem” van het Oisterwijks Kamerkoor o.l.v. Peter van Aerts De Kathedraal geschreven en uitgevoerd. 

Op 17 maart 2013 werd zijn symfonie Appel Cathare in première gebracht door Brabant Sinfonia o.l.v. Paul van Gulick.

In 2009 heeft Ad de Jong speciaal voor het het Zeeuws Jeugdorkest o.l.v. Carlo Nabbe de symfonische tango Un Dia en la Vida del Pescador geschreven, een compositie voor symfonieorkest en 10 accordeons. De première vond in juni 2010 plaats. info@dejongmuziek.nl | tel. 013-5331634 | Mob. +31 (0) 637611040 | Ad de Jong Muziek 2018