Ad de Jong 
Muziek op maat

Musicus - Componist - Docent - Dirigent

Bladmuziek & audio

Op deze pagina is een overzicht te vinden van Ad de Jong zijn werk.  Gebruik het dropdownmenu om de juiste bezetting te selecteren.

 

Na het openen van de gewenste titel kunt u in veel gevallen een audio opname beluisteren door op de afbeelding met muzieknoten te klikken. 

___👇  Selecteer/terug:_______ 
Intermezzo (2019)
Categorie:
Saxofoon
Niveau:
Gevorderd
Bezetting:
Saxofoon
Aantal partijen:
2
{{variant.name}}:
{{opt.name}}
{{opt.value ? '' : opt.name}}
{{opt.value ? '' : opt.name}}
Beschrijving

Intermezzo (2019)

 

Deze compositie voor baritonsax en altsax is ontstaan als intermezzo om na een verhaal te beluisteren, met het idee om de uitgesproken tekst te laten indalen met behulp van muzikale klanken.

De verbeeldingskracht laat zich niet beperken door welk gegeven ook, maar draagt wel bij aan de herinnering van de sfeer die de gesproken tekst heeft opgeroepen en zich op die manier kan verankeren in de mens.

Vanuit een eenstemmige melodie die zich verspreid over twee instrumenten ontstaat een meerstemmigheid die soms meer oproept dan er werkelijk hoorbaar is. Op die manier zou je kunnen zeggen dat 1+1=3.

Ofschoon dit werk gespeeld wordt op instrumenten die ontstaan zijn in de 19e eeuw roept het toch de barokke sfeer op ten tijde van Bach, de componist die voor mij de inspiratiebron is bij het componeren. 

 

Deze compositie is digitaal verkrijgbaar. 

Via info@dejongmuziek.nl kunt u de gewenste muziek bestellen. De partituur wordt u na betaling toegezonden als PDF bestand.      

Naam
E-mail
Commentaar